add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
  • Türkiye'nin en büyük HAVUZ marketi
Havuz Temizleme Robotları

Havuz Temizleme Robotu alırken seçiminizi iyi yapın!

Havuz Temizleme Robotu Nedir?

Havuz temizleme robotu, havuzunuzun temizliğini vakum (emiş gücü) vasıtası ile otomatik veya yarı otomatik şekilde yapan havuz ekipmanlarına denir. Bu ekipmanlar elektrikli havuz robotları ve hidrolik havuz robotları olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Elektrikli Havuz Robotları : Genellikle havuz temizlik robotu içinde bir adet hareket motoru, bir adet de vakum motoru bulunur. Havuz robotu emiş gücünü kendi bünyesinde elektrikle çalışan bu motordan alır. Ön ve arkada dönerek hareket eden fırça ve silindirler vasıtası ile hem yüzeydeki kiri kaldırır, hem de altındaki vakum aralığından bu kiri emerek içindeki filtrede hapseder.

Bazı tam otomatik havuz temizlik robotları üzerindeki konum belirleyici sayesinde yüksek performanslı tarama yaparken bazıları da yazılımındaki tarama programı sayesinde yine başarılı tarama yaparak havuzunuzu temizler. Dünya havuz sektörüne yön veren Dolphin Havuz Robotu gelişmiş Jiroskop teknolojisi ile donatılmış modelleri ile yüksek kalitede temizlik performansı sunuyor. Zodiac Havuz Robotu da gelişmiş Voyager modellerinde bu Jiroskop özelliğine ek olarak ivme ölçer özelliğini de entegre etmiş bulunuyor.

Hidrolik Havuz Robotları : Bu sınıftaki havuz temizleme robotları emiş gücünü ve hareket kabiliyetini havuzunuzdaki vakum (süpürge) sisteminden alır. Tekerlekli ana gövdeye bağlı bir vakum hortumu diğer tarafta havuzunuzun vakum nozuluna takılır. Aslen manuel havuz süpürgesi mantığı ile çalışır. Farkı ise kendi başına ve akıllı bir şekilde hareket ediyor olmasıdır. Tekerlekli süpürge gövdesinin yapısal özellikleri sayesinde duvara tırmanan modelleri de vardır.

Otomatik Havuz Temizleme Robotları Avantajları / Dezavantajları :

Elektrikli tam otomatik havuz temizlik robotları gelişmiş yazılım ve donanımları sayesinde hidrolik havuz robotlarına göre çok büyük avantajlar sunar. Havuz zemini ve duvarlarının su çizgisi dahil temizliğini çok başarılı bir şekilde yaparlar. Hidrolik robotlara karşı tek dezavantajları filtreleme kapasiteleridir. Hidrolik havuz temizlik robotları sistemin kum filtresinin filtreleme kapasitesini kullanırken, elektrikli havuz temizleme robotları kendi üzerindeki filtre kapasitesi ile sınırlıdır.

Havuz Temizleme Robotu alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Tüm bu bilgilerden sonra havuzunuz için bir robot seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğine değinelim kısaca;

* Havuz boyutları : Havuz robotlarının hareket menzili elektrik kablosu veya vakum hortumu uzunluğu ile sınırlıdır. Dolayısı ile bağlantı noktası ile havuzun en uzak noktası arasındaki mesafeyi gözetmenizi ve bu mesafeden daha uzun menzili olacak bir robot seçmenizi tavsiye ederiz.

* Havuz su hacmi : Bu değer, elektrikli havuz robotunuzun filtrasyon kapasitesi ile ilgilidir. Kablo uzunluğu yeterli olsa bile su hacminin robot filtreleme kapasitesinden fazla olması, havuz temizlik robotunuzun filtresinin temizliği bitiremeden tıkanmasına ve temizlik işleminin yarıda kalmasına neden olacaktır. Bu durumda ara işlem olarak robotun filtresini çıkartarak temizlemeniz gerekecektir. Hidrolik havuz robotlarında ise bu sorun tamamen kum filtresinin temizliği ile ilgilidir. Ters yıkama işlemi ile çözülebilir.

* Havuz Zemini: Havuz robotlarının silindir tekerlek tipleri havuz zeminine göre seçilmelidir. Bu faktör havuz temizlik robotunun tırmanma performansı açısından önem arz etmektedir. Seramik veya cam mozaik havuz zeminlerinde sünger tip öncelikli olmak üzere fırça tip silindirler de kullanılabilir. Ancak liner zeminlerde fırça tip silindirler daha uygun olmaktadır.  

 

Havuz robotu alırken kaliteyi göz ardı etmeyin, robotunuzu bir kere alın!

Yorumlar (0)

    Yorum ekle

    Yorumlar gösterilmeden önce onaylanacaktır!

    Açık
    Koyu