add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
  • Türkiye'nin en büyük HAVUZ marketi
Havuz Malzemeleri Nelerdir?

Havuz Malzemeleri Nelerdir?

Havuz malzemeleri ve ekipmanları aşağıdaki şekilde kategorize edilebilir;

Havuz Yapı Malzemeleri : Yapısal malzemeler yüzme havuzunun gövdesini oluşturan unsurlardır. Betonarme havuzlar için -havuzun ana yapıyı oluşturan beton aşamasını saymazsak- havuzun iç yüzeyinin yalıtımı için silikonlu yalıtım malzemesi, üzerine seramik veya cam mozaik ve bunların bütünleşmesini sağlayan silikonlu fuga (derz) iç yüzeyi oluşturan unsurlardır.

Havuz duvarlarının üst kısmını kaplayacak ve küpeşteyi oluşturacak malzeme de genellikle ya travertendir ya da porselen havuz tutamaklarıdır. Şık bir görünüm için genellikle kobalt porselen seramik tutamaklar kullanılmaktadır. Son dönemde kataloglara giren natürel taşlar da hem iç kaplama hem de küpeşte için şık görünümlü alternatifler yaratmaktadır.

Prefabrik havuzlar genellikle galvaniz sac üzerine Liner Kaplama olduğu için bu yapı malzemelerinin yerini PVC kaplama alır.

Havuz Kenar Ekipmanları : Havuz malzemeleri içinde havuzun kenar işlevlerini oluşturan malzemelerdir. Paslanmaz çelik merdivenler ve havuz kenar ızgaraları bu gruba girmektedir.

Havuz Aydınlatma Ekipmanları : Havuz malzemeleri içinde havuzun aydınlatılması işlevlerini oluşturan ekipmanlardır. Bu işlev için betonarme havuzlarda beton atılması aşamasında aydınlatma kablolarının da çekilmiş olması gerekmektedir. Özellikle 4T-RGB aydınlatma isteniyor ise kablolamanın 4 damarlı kablolar ile yapılaması tavsiye edilir.

Havuz elektrik panosu, aydınlatma kovanları ve havuz armatürleri bu grup altında bahsedebileceğimiz havuz malzemeleridir.

Havuz Mekanik Ekipmanları : Havuz malzemeleri içinde mekanik tesisatı oluşturan Pompa, filtre ve suya yön veren bağlantı ekipmanları (vana, çekvalf, borular ve adaptörler) bu gruba girmektedir. 

Havuz Temizlik Malzemeleri : Havuz temizlik malzemeleri havuz suyunun ve yüzeylerin temiz kalması için kullanılan malzemelerdir. Havuz fırçası (kıvrık fırça, köşe fırçası ve yosun fırçası çeşitleri vardır), havuz kepçesi (yüzey için yüzey kepçesi dipteki parçalar için lüx derin kepçe), Havuz süpürgesi ve Vakum hortumu, bunların hepsi için uygun standartta teleskopik sap bu gruba girmektedir.

Havuz içi Ekipmanlar : Bu havuz malzemeleri beyaz plastik ekipmanlar olarak da gruplandırılırlar. Tüm nozullar, skimmerler ve emiş ızgaraları bu gruba girmektedir.

Havuz Kimyasalları : Havuz suyunun şartlanması ve insan sağlığına uygun halde tutulması için kullanılan tüm havuz kimyasallarını bu grup havuz malzemeleri içinde sayabiliriz.

Yorumlar (0)

    Yorum ekle

    Yorumlar gösterilmeden önce onaylanacaktır!

    Açık
    Koyu